Keer terug
Spaart u zelf ook voor uw pensioen?
Image of the blog article

In België zijn er vier pijlers om pensioen op te bouwen.

Wettelijk pensioen

De eerste pijler is uw wettelijk pensioen van de overheid. In België zijn er ongeveer 2,5 miljoen gepensioneerden die maandelijks een rust-of overlevingspensioen ontvangen. Het bedrag dat zij ontvangen hangt af van verschillende factoren. Benieuwd hoeveel uw wettelijk pensioen zal bedragen? Op www.mypension.be kunt u het bedrag van uw wettelijk pensioen terugvinden en simulaties uitvoeren, bijvoorbeeld als u van plan bent om parttime te gaan werken.

Pensioen vanuit uw professionele activiteiten

In de tweede pijler bouwt u een aanvullend pensioen op tijdens uw professionele loopbaan.

Voor werknemers (loontrekkenden) kan dit via een pensioenplan afgesloten door uw werkgever. Ook voor zelfstandigen zijn er enkele fiscaalvoordelige oplossingen.

En wat kan u nog doen?

U kan via de derde pijler zelf pensioen opbouwen via het pensioensparen of het langetermijnsparen. Dit levert u ook een fiscaal voordeel op. 

Tenslotte hebt u de mogelijkheid om uw spaargeld aan het werk zetten via de vierde pijler. Er zijn verschillende aantrekkelijke spaar- en beleggingsformules die u geen belastingvoordeel opleveren, maar uw spaargeld wel een boost kunnen geven in vergelijking met een klassieke spaarrekening. 

Tijdelijke actie bij Vivium op een aantal spaarproducten

Hebt u spaargeld dat u niet meteen nodig hebt en graag laat groeien? Doe dan zeker mee met de tijdelijke actie en beleg tussen 15 oktober 2023 en 31 januari 2024 (*) minimaal 10.000 euro bij Vivium via uw makelaar. Voor elke storting in een beleggingsverzekering die in aanmerking komt voor de actie zal Vivium 2% bijstorten in uw polis, met een maximum van 2.000 euro per polis. 

Neem contact op met uw verzekeringsmakelaar om de voorwaarden en het reglement van de actie te ontdekken of lees het blogartikel op de Vivium-website.

 

(*) deze actie kan vervroegd afgesloten worden

Meest gelezen

 

Alle artikels